Vrijwilliger Inge Roos vanuit Amsterdam:

Donderdagmiddag 3 uur werd ik weer herenigd met ‘mijn’ Joke. Het was namelijk al weer even geleden, oktober voor het laatst (dus laat dat even maar weg), want ze was namelijk voor langere tijd ziek geweest. Des te leuker was het om elkaar te zien.

image004
Joke is verguld met de bloemen die de vrijwilligers van Het Danspaleis voor haar hebben geregeld.

Ten eerste vind ik een omschrijving van Joke wel op zijn plaats. Achter haar roze Dior-bril schuilt een sprankelende, zelfstandige dame met scherpe opmerkingen. Dat zelfstandige uitte zich al toen ik haar belde om te vragen of ze zin had om met me naar het Danspaleis te gaan. “Moet ik je ophalen Joke?”  Waarop Joke antwoordde: “Nee hoor, het is bij mij om de hoek en ik heb mijn stok.” Joke had er zin in, maar ze kwam niet om te dansen hoor!

Joke hield ongeveer tien minuten vast aan haar principes van niet-dansen. Toen Jenny en ik vroegen of ze met ons wilde dansen zei ze: “Nee”. Maar toen een heer haar ten dans vroeg, zei ze: “Ik ben wel gewoon hetero hoor.” Principes werden overboord gegooid en het zag eruit als de dag van gisteren dat Joke op de dansvloer stond. Dat Danspaleis, dat was wel wat voor haar, want: “je kunt beter hierheen gaan dan naar de fysiotherapeut.” Als ze gewoon een paar keer per maand ging dansen, werd die fysio toch echt overbodig.

Het feest hield niet op, want Joke werd in het zonnetje gezet en dat vond ze zo leuk dat haar ogen zonnetjes werden. Joke nam heel blij de bloemen in ontvangst en toen ze vroegen welk liedje ze wilde horen, sprak ze tot mij: “jij weet wel welke ik wil he?” En dat wist ik! De lievelingsplaat die we al vaak hadden gedraaid toen ik bij Joke thuis was, was namelijk Woman In Love van Barbra Streisand. Daarop dansten en zongen we uit volle borst mee.

image003
Inge verleidt Joke tot een dans

Daarna moesten we toch echt even uitpuffen en gingen we lekker naar de verschillende dansende mensen aan het kijken. Een man was heel wild aan het dansen, waarop Joke zei: “Het lijkt hier net de NDSM-werf, iedereen is aan de pillen.” Waarop ik zei: “Nou Joke, kijk nou wat ik nu toch in mijn zak heb zitten…” Dit resulteerde in een grote lachbui. Joke maakt mij aan het lachen en ik maak Joke aan het lachen. Een gouden danspaleis-match zijn we.

Of dit onze enige Danspaleis blijft? Nou, nee. Wij zijn aangestoken met het Danspaleis-virus en gaan 1 juli weer in Noord. Maar dit keer wel in mooie jurkjes. En dan heeft het Danspaleis ook nog een leuke verassing voor Joke.

Ik houd jullie op de hoogte van ‘mijn’ Joke. Tot de volgende keer!

Inge

 
 

 

image002

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s