Coördinator Fleur Ramos doet verslag vanuit Rotterdam:

Vrijdagmiddag 2 uur.  We bellen voor de eerste keer aan bij een ‘nieuwe’ oudere genaamd Salvatore Donnina. Salvatore is afkomstig uit Italië, maar al ruim 45 jaar woonachtig in NL.

Lavinia en Salvatore
Salvatore Donnina in een muzikale ontmoeting met vrijwilliger Lavinia

Hij is aan ons voorgesteld door iemand van het wijkteam die goed ingeschat heeft dat Salvatore Een Praatje En Een Plaatje gezellig zal vinden. We zijn aangenaam verrast wanneer we zien dat Salvatore aan twee kanten van zijn ‘loft’ (zijn woorden) een weids uitzicht over Rotterdam heeft. Met het schitterende weer en het groen aan de bomen kijken we onze ogen uit. Zijn grote balkon staat vol met Italiaanse kruiden waar hij nog regelmatig zelf mee kookt. Als we zijn schilderijen bekijken, blijkt Salvatore ook nog eens creatief, ondertussen worden de bonen gemalen voor zijn espresso.  We vragen ons af waarom niet een enorme mensenmassa bij hem de deur platloopt… Salvatore heeft veel gevaren en overal gewoond. Veel familieleden wonen nog in Italië. Zijn drie kinderen ziet hij helaas niet vaak genoeg. Ze wonen allemaal wat verder weg en hebben hun eigen leven. “Ik probeer daar zo min mogelijk een stoorzender bij te zijn”. Deze opmerking ontroert ons. En het geeft een extra goed gevoel dat onze plaatjes zo goed in de smaak vallen. Op de vraag hoe Salvatore ons bezoek vandaag vond antwoordt hij met een grijns van oor tot oor… “Geweldig!” De volgende afspraak met mijn vrijwilliger (en vriendin) Lavinia staat al. Tevreden zeggen we gedag, alweer een goede match!

op bezoek bij Salvatore
Coördinator Fleur met vriendin en vrijwilliger Lavinia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s