Coördinator Jenny doet verslag vanuit Amsterdam:

‘Op woensdag 24 mei, nog vlak voordat de voetbalgekte in Amsterdam uitbrak, mocht ik acht enthousiaste nieuwe vrijwilligers verwelkomen in Buurthuis Archipel. Een bijzondere bijeenkomst dit keer, waar ook 5 Syrische jongeren bij waren die nog maar een paar maanden geleden naar Nederland vertrokken voor een nieuw leven. Hoewel ze al een tijdje Nederlandse les volgen aan de Universiteit van Amsterdam, willen ze het Nederlands nóg sneller beheersen door vrijwilligerswerk te doen voor een Nederlandse organisatie. Ze vinden het ook belangrijk om op deze manier te integreren in de samenleving. Dat kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen! Voor iedereen zal een oudere worden gezocht waar het mee klikt, en dan kunnen de bezoekjes gaan starten! Welkom bij de Danspaleis-familie Inge, Sara, Mohamad, Danny, Ghenowa, Ruba en Rama!

Een weekje later, op dinsdag 30 mei, ontmoette ik Mena, Martijn, Fenna en Kee van het Berlage Lyceum.

Foto blog 2
Van links naar rechts: Mena, Martijn, Fenna, Kee

Voor het vak Filosofie kozen zij als goed doel Het Danspaleis en het project ‘Een Praatje en een Plaatje’ uit om nader te onderzoeken en te helpen. Deze enthousiastelingen zullen dus binnenkort ook ouderen gaan blij maken met muzikaal bezoek! Wij heten jullie dan ook van harte welkom! 😊’

Foto blog 1
Van links naar rechts: Inge, Nina, Inge, Sara, Jenny, Mohamad, Danny, Ghenowa, Ruba, Desirée, Rama.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s