Afgelopen week bezocht vrijwilligster Eelke Carel van den Bergh in Amsterdam. Ze startte in de zomer van 2016 al met haar bezoekjes! Eelke vertelt hierover:

Carel en Eelke 6 april 2017 - 1
Eelke en Carel op de Parade

“Na de Parade, zittend in de zon. Wachtend op Jenny om dhr van den Bergh weer veilig af te zetten in de Bijlmer. Hierna is hij nog een keer naar de Parade gegaan, waar hij toen te ver vandaan is gelopen en sindsdien veel last gekregen heeft van een hernia. Hij baalt daarom als een stekker dat hij ons de Veleta dans niet meer kan leren. Maar spelen kan hij hem nog wel! (zie hier het filmpje).”

‘Vorig jaar voelde ik me nog wel tof, als de meisjes me vroegen om met ze te dansen. Ik deed het nog wel leuk. En in één keer was het afgelopen.’ – Carel van den Bergh over de Parade

Gelukkig is muziek nog steeds onderdeel van zijn leven. Iedere vrijdag gaat hij naar beneden, richting de centrale zaal, voor het koffiebarkoor om accordeon te spelen en te zingen met 5 andere oudjes.

‘Ik kan gelukkig nog keyboard spelen thuis met een koptelefoon op, zodat de buren er geen last van hebben.’

Carel en Eelke - 6april2017 - 2
Carel en zijn ouders

 

Accordeon speelt Carel al zijn hele leven. Zie de foto, waarop hij na zijn thuiskomst na lange tijd dienst, accordeon speelt terwijl zijn ouders dansen in de woonkamer.

 

 

 

Eelke sluit haar verhaal af met: “Het was weer gezellig! Carel voelde zich ietsje beter en zag er veel meer ontspannen uit. We hebben een nieuwe afspraak gemaakt op 4 mei.” Veel plezier Eelke en wie weet kan je de Veleta dan al aan Carel laten zien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s