Op vrijdag 2 december ging ik voor het eerst op bezoek bij mevrouw Mulder. Met in de ene hand de mobiele huiskamerdisco en in de andere twee gebakjes belde ik bij haar aan. Mevrouw Mulder deed open en nam verrast de gebakjes van mij aan die ik had meegenomen, stiekem hield ze niet zo van vruchten vlaaitjes, maar ze wou het gebakje wel even proberen. Ze was erg nieuwsgierig naar wat het concept was van ‘Een Praatje en een Plaatje’. Zelf vond ze de muziek niet nodig, maar ik heb haar uiteindelijk toch kunnen overhalen om samen een plaatje te luisteren.

Veel gespreksonderwerpen kwamen voorbij: ze vertelde mij over haar vriendin met wie ze lang had samengewoond, over haar familie, verre reizen (niet zo lang geleden was ze nog naar China geweest!). Ook vertelde ze me hoe haar buurt door de jaren heen was veranderd en dat ze nog steeds uitzicht had op haar oudere werk en wees daarbij naar een gebouw in de verte.

Mevrouw Mulder is erg kritisch betreft eten, maar ze wil heel graag nog een keer mosselen eten. Zo vertelde ze dat ze het lastig vindt om te koken voor zichzelf, ze houdt veel eten over en dat vindt ze dan toch weer zonde om weg te gooien. Ze vindt het leuk als er bezoek langs komt en vertelde me over de mensen die haar zo nu en dan kwamen opzoeken.

Nadat we over muziek hadden gesproken en een paar plaatjes hadden opgezet liet ze haar recente aankoop zien. Een nieuwe geluidsinstallatie waar ze heel blij mee was.

‘Je kan ook gewoon even een cd opzetten, in plaats van die oude LP’s!’

Zei mevrouw Mulder. Waarna ik een aantal CD’s uit haar kast pakte. Uiteindelijk hebben we onder het genot van een kopje thee toch 2,5 uur gepraat over van alles en nog wat! Voordat ik wegging hebben we ook nog even snel een foto kunnen maken.

sara-lot-en-mevr-mulder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s