Mevrouw Scholten was op het begin erg enthousiast toen we haar contacteerden en informeerden over de opdracht die we kregen van het Danspaleis.

‘Draai een plaatje en maak een praatje’

Toen we eenmaal bij haar aankwamen vertelde ze dat we even moesten wachten omdat haar vriendin ook zou komen. Ze wilde dit graag samen met haar vriendin doen. Even gewacht en daar kwam haar vriendin aan. We maakten een introductie praatje over hoe dit project tot stand is gekomen en stelden een paar vragen aan haar en haar vriendin.

‘Wat doet muziek met u? Wat is uw favoriete muziekstijl?’

Mevrouw Scholten speelde vroeger zelf piano en voelde daarbij haar rust en tegelijkertijd was dat ook haar uitlaatklep. Na lang geen piano meer te hebben gespeeld zingt ze nu mee in een koor.

We draaiden een plaatje en ze herkende het liedje, omdat ze die ook zingt met haar koor. Bij één van de andere plaatjes riepen zij en haar vriendin dat ze dit herkenden van na de oorlog. Het was een populair liedje dat overal te horen was toen de oorlog voorbij was. Ze zagen allebei het moment voor zich toen ze het liedje hoorden.

Mevrouw Scholten en haar vriendin vonden het een leuke middag en we hebben direct weer een volgende afspraak gemaakt!

Studenten Hayat en Oumaima zijn onderdeel van het Civiclab in Amsterdam-Oost. Een Praatje en een Plaatje is voor hen een stage-opdracht. Aan het eind van de bezoekjes, nemen ze hun ouderen ook mee naar een Danspaleis! 

haya-2016-11-08

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s