Het is al weer twee weken geleden, maar even een terugblik op het Danspaleis in Huis van de Wijk Grote Hagen in Rotterdam. Voor deze editie hebben vrijwilligsters Fleur en Kim, van onze mobiele huiskamerdisco, geflyerd en dat was niet voor niks! Het bleek een erg gezellige middag, zo schrijft Harm van de Gebiedspagina IJsselmonde op Facebook. Kim en Fleur deden zelf ook een dansje, net zoals vrijwilliger Jean.

Harm interviewde de dames en schreef een verslag:

‘Geweldig initiatief het Danspaleis in IJsselmonde: jong en oud genieten’

Het Danspaleis is ook in IJsselmonde en dat is goed nieuws. Het Danspaleis, dat is samen feesten op favoriete muziek. Juist als je oud bent want dansen verleer je nooit.
Het Danspaleis is een ouderwets gezellige disco voor ouderen. De PlatenDraaier (de PD) trekt de ouwe krakers uit de koffer zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer. Van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot ouderwets rock-en-rollen: met het Danspaleis is het altijd bal. Iedereen is welkom in het Danspaleis dus ook buurtbewoners, familieleden, personeel en jongeren doen mee aan dit feest van het leven.

Jean (68) is nu bijna twee jaar vrijwilliger bij het Danspaleis en enorm enthousiast.
“Ik heb mijn hele leven op dansschoenen rondgelopen, dus dit was mij op het lijf geschreven. Het is zo mooi om te zien hoe ouderen opleven met de muziek en het dansen. In het begin zijn mensen soms een beetje verlegen maar uiteindelijk heeft iedereen ontzettend veel plezier. Mensen leren elkaar snel kennen, ook mensen die anders het huis niet uitkomen. Soms ben ik helemaal ondersteboven van de dankbaarheid van mensen ”.

Van een heel andere generatie zijn de vrijwilligers Kim en Fleur. Zij zijn minstens zo enthousiast over het Danspaleis. “Het is heel bijzonder om in contact te komen met mensen met zoveel levenservaring” zegt Fleur. “Je hoort mooie verhalen over vroeger, over onderwerpen waar je met jongeren niet snel over praat”.. “Het is enorm dankbaar om dit te doen”, vult Kim aan. “Mensen ontmoeten elkaar, het is gezellig. In het begin zijn mensen wel eens wat stiller maar het contact wordt heel snel gelegd. Je merkt dat de bezoekers er erg naar uitkijken. Dat niet alleen, “het is ook een erg leuke manier om in beweging te komen.

danspaleis-13-okt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s