Afgelopen week bezocht vrijwilligster Inge voor het eerst Joke, aangedragen door To die al bezocht wordt door onze mobiele huiskamerdisco. Lees hier Inge’s verslag van hun ontmoeting:

Toen ik binnen kwam met al mijn spullen, pakte Joke heel snel een klein houten krukje en zette hem in de hoek: “heeft het platenspelertje ook een mooi plekje”. Joke vertelde dat ze meteen na de oorlog ook zo’n ding had gekocht, want dan gingen ze in de voorkamer met meerdere mensen lekker op plaatjes dansen. Joke houdt het meest van “cool jazz”, zoals ze dat zelf noemt. Maar wat vooral belangrijk is voor Joke, is dat de muziek ritmisch is. En volgens mij viel het platenkoffertje Matilda daar wel onder, want als we af en toe even stil waren (weinig momenten) kwam er een grote glimlach op Joke’s gezicht en tapte ze met haar voet ritmisch op de muziek mee. 

Na de oorlog vond Joke het wel tijd om op zichzelf te gaan wonen en kreeg ze een plekje in Noord, boven To. To en Joke werden vriendinnen en zijn dat 70 jaar later nog steeds. Ze gaan nog vaak samen op pad, en hoe? “Gewoon met de bus, lijn 48 stopt hier voor de deur en dan kom je bij de pont uit. Bijvoorbeeld afgelopen zondag ben ik lekker wat gaan drinken met To. Dan gaan we terug en dan is To blij en ik dus ook.”

‘Want verliefd zijn is een mooi gevoel!’

Een ander mooi moment van Joke was, toen ik haar vroeg naar haar lievelingsliedje. Ze wilde het eerst niet zeggen, maar het kwam er later toch uit: “I am a woman in love”. Toen ik haar vroeg, was dat bij u vriend, bleek dit niet het geval: het bleek de buurman, die erg knap was. En de balkonnetjes kwamen zo mooi op elkaar uit, dus dan was er af en toe een gesprekje. Als het liedje op de radio komt zingt ze heel hard mee. “Want verliefd zijn is een mooi gevoel”.  We hebben het liedje twee keer geluisterd op mijn telefoon, de tweede keer zongen we al zachtjes mee. Ik was de eerste waar ze aan vertelde dat dat haar lievelingsliedje was. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s