Op een sprankelende oktobermiddag ging ik voor de eerste keer met mijn rijk gevulde tas aan muziekrijkdom op weg naar mijn eerste theekrans. Vorstelijk is het woord dat mij het eerst te binnen schoot met betrekking tot mijn ontvangst door Wil. Ik voelde me gelijk thuis, en met 2 stroopwafels en 1 brok chocolade (alleen voor mij had zij die klaargezet) zaten wij de eerste 5 minuten heerlijk over de koetjes en kalfjes te praten die niet echt te zien waren vanaf 7 hoog in hartje Amsterdam.

Het bleek al snel dat het leven het Wil niet makkelijk heeft gemaakt. Ondanks veel familieproblemen en een vroege scheiding heeft ze alle tegenslagen positief opgevangen en lijkt het alsof het haar alleen maar sterker heeft gemaakt. Ze hield veel van praten, en de gesprekstof raakte ook maar niet op. Het was supergezellig en soms ook confronterend voor mij persoonlijk, het was zeer bijzonder.

Anderhalf uur later bedacht ik eigenlijk pas dat de reden van mijn bezoek de muziek was. En nauwelijks had de naald contact gemaakt met het vinyl, of ze stond al in de woonkamer te swingen op een Perry Como klassieker. Ikzelf, allerminst begaafd in de danskunst, stond beduusd naar haar soepele heupbewegingen te kijken totdat ik ook de geïmproviseerde “dansvloer” werd opgevraagd. Na een stoomcursus de foxtrot (met mijn talent, langer durend dan misschien nodig was geweest) stonden wij zelfs 3 plaatjes verder nog een beetje te dansen en zingen (ik beperkte me vooral tot vals zingen en op de plaats stappen). Daarna kreeg ik een uitgebreide rondleiding in haar ruime appartement en, met toezegging van haar aanwezigheid bij de volgende Dansavond, vertrok ik, met nog een spaar stukken chocolade in mijn jaszak, drie uur na aankomst.

‘Voor mij een hele prettige en leerzame ervaring, en een onvergetelijk Danspaleisdebuut!’

Dankjewel Vincent voor je uitgebreide verslag! Wordt vervolgd…

Vincent.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s