Afgelopen week kwam er een enthousiaste mail binnen van Jolanda, de dochter van meneer Lops. Zij mailde dat het niet gelukt was om met haar vader naar het Danspaleis in de Laurenskerk te gaan op 29 september en was geïnteresseerd naar de mogelijkheden van onze mobiele huiskamerdisco. Haar vader houdt ontzettend van dansen en muziek, is afgelopen jaar weduwaar geworden en wordt op 26 november 75 jaar.

Na een kort telefoongesprek is Helena Naeff, de tijdelijke coördinator in Rotterdam, woensdag meteen op bezoek geweest bij Toon Lops, samen met Jolanda. Toon wilde er in eerste instantie niet zo veel van weten, maar nadat de eerste plaatjes waren gedraaid, werd hij toch wel enthousiast! Jolanda herinnerde zich nog dat er singeltjes op zolder lagen. Naast de singeltjes uit onze collectie, zijn bij dit eerste bezoekje dus ook Toon’s eigen singeltjes gedraaid. Zoals ‘Die Kaiserlich Böhmischen – Die alte Dampfeisenbahn’, één van Toon’s favorieten.

‘Toon bood nog aan om de singeltjes aan mij mee te geven, maar ik heb gezegd dat we ze moeten bewaren voor de volgende keer dat ik langskom! Dan gaan we sowieso de Duitse nummers draaien die in Toon’s tijd hits waren.’ – Helena Naeff

mr-lops-051016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s