Dora Manen-Verbeek wordt al een tijdje bezocht door vrijwilligster Bladi. In de afgelopen periode zijn er naar aanleiding van de plaatjes veel verhalen over de oorlog en de tijd daarna los gekomen. Zo is mevrouw op 18 jarige leeftijd met vervalste papieren getrouwd, zodat ze een Joodse baby kon vervoeren naar Groningen om het daar onder te brengen bij een nieuw gezin.Vervolgens is Dora naar het Zuiden afgereisd, om zich daar even onopvallend te houden. Vervolgens is ze naar Vlissingen vertrokken om tijdelijk in een café te werken en uiteindelijk kwam ze weer terecht in Rotterdam.

En daar woont mevrouw Manen-Verbeek nog steeds!

2016-07-21- Mevr. Manen-Verbeek 2.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s