Zodra ik bij mevrouw Philipoom naar binnenloop, betreed ik direct de oud-Amsterdamse gezelligheid. Aan de ene kant van het huis een grote kast vol met romans, voornamelijk de algemeen bekende doktersromans. Aan de andere kant een wand vol met foto’s van familie en vrienden. Ze vertelt er graag over. De verhalen over haar ouders, de band met haar broers en zussen en de goede relatie met haar zoon.

Dat mevrouw Philipoom geboren en getogen is in Amsterdam, komt ook terug in haar keuze voor muziek. Zo zorgde ‘Alle duiven op de Dam’ voor een mooie, brede glimlach op het gezicht van deze kwieke dame. Maar haar interesse is groter; ze vindt eigenlijk alle muziek uit het singelkoffertje wel goed klinken.

Als ik op bezoek ga, is het niet de gehele tijd plaatjes luisteren. Zo zijn we de vorige keer met de rolstoel een rondje gaan maken door het Oosterpark. Even luchten met dat mooie weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s