Mevrouw de Groot werd deze week bezocht door Jenny. Woonachtig in Amsterdam, maar oorspronkelijk uit Grau, Friesland. Toen mevrouw 14 jaar oud was begon de oorlog en werd veel muziek verboden. Soms werd een radio niet in beslag genomen en dan hoorde ze voornamelijk Duitse muziek, zoals ‘Davon geht die Welt nicht unter’ en ‘Kann denn Liebe Sünde sein’ van Zarah Leander of muziek van Evelyn Künneke, Ilse Werner en Johannes Heesters.  Na de oorlog, of soms in een café tijdens de oorlog, hoorde ze Glenn Miller, Fred Estaire, Vera Lynn en andere bekende buitenlandse artiesten.

Tegenwoordig, ongeacht de nationaliteit van de artiest, zingt mevrouw de Groot alle nummers vloeiend mee!

 

Mevr. de Groot.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s