Joop en Truus Burger uit Amsterdam-Noord worden sinds maart bezocht door vrijwilligster Tjalda. Joop, actief als vrijwilliger bij Doras, wilde iets moois doen voor zijn vrouw en gaf zich op bij Een Praatje en een Plaatje als vrijwilliger. Het klikte echter zo goed tussen Tjalda, Joop en Truus, dat Tjalda langs is blijven komen. Afgelopen maand waren ze in het Twiskehuis in Amsterdam-Noord om te komen dansen en de liefde straalde er van af!

‘We hebben elkaar te laat ontmoet, we zijn alle twee eerst 2 x getrouwd. En waarom? Wat een onzin, had ik haar maar eerder ontmoet. Wat was dat een verspilde tijd. Truus en ik zijn nu 40 jaar bij elkaar.’

Truus is sinds begin 2016 blind. Joop begeleidt haar letterlijk met elke stap door het huis, omdat Truus zelf niet meer durft te lopen. Ze is te vaak gevallen. Ze vindt het moeilijk om te accepteren dat ze na haar beroerte geen zicht meer heeft en dat haar geheugen haar af en toe in de steek laat. Maar, als het Danspaleis binnen is, vergeet zelfs lieve Truus en ook Joop even de vervelende dingen van het leven. De muziek maakt hen blij en laat ze zelfs samen dansen midden op de dag.

P.S. Volg ons op Instagram voor leuke filmpjes en foto’s (hetdanspaleis).

Truus en Joop.png

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s